Gå til hovedindhold

Idrætsefterskolen Ulbølle

Idrætsefterskolen Ulbølle

 • Læs op

Indhold

  Praktisk information
  Idrætsefterskolen Ulbølles STU uddannelse – STU-Idræt
  Rødkildevej 8 Ulbølle,
  5762 Vester Skerninge

  Forstander: Thomas Buch
  Kontakt: Skolens kontor. Tlf. 62203077
  Mail: ieu@ieu.dk
  Hjemmeside: www.ieu.dk

  Hvem er målgruppen?
  Målgruppen for Idrætsefterskolen Ulbølles STU uddannelse er unge med særlige læringsforudsætninger. Det er unge med generelle og specifikke indlæringsvanskeligheder, unge med udviklingsforstyrrelser fx ADHD og diagnoser indenfor autismespektret samt udviklingshæmmede unge.

  Idrætsefterskolen Ulbølles STU uddannelse er specialiseret i at bruge idræt som pædagogisk redskab. Målgruppen er således elever, der trives med masser af idræt og for hvem, det er naturligt, at idrætten er vejen til et værdigt og godt voksenliv.

  Endelig er målgruppen elever for hvem, det giver mening at få en uddannelse i et 24 timers specialpædagogiskmiljø, da der er knyttet en obligatorisk bo-del til tilbuddet.

  Hvilken undervisning, værksteder og aktiviteter tilbydes
  Idrætsefterskolen Ulbølles STU uddannelse bruger idræt som pædagogisk redskab i forhold til at arbejde med den enkelte elevs personlige, sociale og faglige kompetencer. Derfor indgår 15 timers obligatorisk idræt om ugen på elevernes skema, foruden faglige fag, bo-undervisning og personlige udviklingsfag.

  Eleverne bor i selvstændige huse på skolens matrikel.

  Derfor tager bo-undervisningen udgangspunkt i den ”virkelige” verden med de muligheder og udfordringer, dette giver.

  Med hensyn til praktikophold samarbejdes der med idrætsforeninger og daginstitutioner i lokalområdet. Desuden arrangeres praktikophold med udgangspunkt i elevens ønsker.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2023