Gå til hovedindhold

EUD EXPO

Erhvervsuddannelsernes Eksperimentarie er Aarhus Kommunes nye vejlednings – og oplevelsesrum for erhvervsuddannelserne.

 • Læs op

Indhold

  Alle 7. klasser skal i løbet af deres 7.klasses skoleår på besøg i EUD EXPO, som er bygget op med det formål at skabe et rum, hvor eleverne kan få luftet deres drømme og tanker for fremtiden og give dem en oplevelse af, hvilke muligheder der er efter folkeskolen. EUD EXPO er bygget op omkring en masse forskellige rum med inspiration fra de forskellige fagområder, som erhvervsuddannelserne byder på. Rummene gemmer alle på oplevelser, på lege og på opgaver, som skal inspirere de unge for de mange muligheder, der åbner sig med en erhvervsuddannelse.

  Besøget i EUD EXPO er startskuddet på den kollektive vejledning i grundskolen. Klassen er afsted sammen med både deres lærer og deres UU-vejleder.

  Video til underviser og forældre om EUD EXPO

  Formål for EUD EXPO
  Aarhus byråd besluttede i efteråret 2022 at udvikle EUD EXPO, som et svar på den udbredte problemstilling, at der er brug for flere hænder på det faglærte arbejdsmarked. For få unge vælger en erhvervsuddannelse, og denne udfordring, vil Aarhus Kommune gerne omfavne og tage hånd om i håbet om at nå målet om at få mange flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

  Praktisk information:
  EUD EXPO er beliggende på Toldbodgade 7, 8000 Aarhus C.

  Bookninger i EUD EXPO sker igennem 7. klassens UU-vejleder, som ligeledes kan hjælpe med øvrige spørgsmål angående klassens besøg i EUD EXPO.

  Ved øvrige henvendelser angående EUD EXPO kontakt Afdelingsleder Peter Ravn Lilleheden, lrpe@aarhus.dk

  Sidst opdateret: 29. maj 2024