Strømmen 5C
8960 Randers SØ
Telefon: 86 40 55 44

Mail: info@stroemmen.nu
Hjemmeside: www.stroemmen.nu
Facebook: www.facebook.com/strommenranders

Kontaktperson for mere info:
Viceforstander Annette Bærnholdt
Mobil: 23 28 34 15
Mail: annetteb@stroemmen.nu

Om Strømmen

Strømmen tilbyder en helhedsorienteret, erhvervsrettet og værkstedsbaseret STU-uddannelse for dig, der er ung og har særlige behov. På Strømmen tager vi udgangspunkt i netop dig og dine specifikke ønsker og udfordringer. Ikke to uddannelsesforløb hos os er ens, for ikke to elever er ens.

Hos os kan du både uddanne dig på vores STU, og du kan bo på ét af vores to bo-kollegier. Vi huser også et klubtilbud for unge med særlige behov

STU på Strømmen - her lærer du tingene ved at gøre dem

Vi har mange forskellige linjer – så det er nemt at finde noget, der interesserer dig, og du får mulighed for at prøve nye ting af. Der er fx muligheder inden for butik, lager & transport, køkken & cafe, medie, pedel & håndværk, produktion & genbrug og dyr & naturpleje.

Strømmens STU-uddannelse er erhvervsrettet. Det vil sige, at vores fokus er, at du får de kompetencer, der skal til, for at du kan få et arbejde på længere sigt. Sammen får lavet en plan for din fremtid, når du slutter her – måske skal du uddanne dig videre, måske skal du i job eller måske skal du fortsætte i flere praktikker.

På Strømmen er det helt naturligt, at vores uddannelse foregår på rigtige arbejdspladser. Enten i vores egne små virksomheder, hvor vi har værksteder, cafe og genbrugsvarehus eller i praktikker i andre virksomheder i Randers.

Derudover tilbyder vi også almindelige skolefag som dansk, engelsk, matematik, samfundsfag og tema-undervisning.

”Underviserne vil gerne lære os at kende og spørger ind til, hvordan vi har det. Det skaber en connection mellem os, som betyder, at jeg har mere lyst til at blive undervist af dem. De gør også meget for at gøre undervisningen spændende for os, og de sikrer sig altid, at alle forstår opgaverne, inden vi går i gang.”
- Citat fra elev.

”Jeg havde så lav selvtillid, da jeg startede her. I folkeskolen blev jeg mobbet, og mine lærere lyttede ikke til mig. Men jeg har fået ny selvtillid af at gå på Strømmen. Her får jeg lov til at udleve dét, jeg er god til. Jeg kan holde mig til en opgave, er god til kunderne og kan finde på ideer til butikken, som min underviser tager til sig. Jeg har stor tillid til ham. Og han rummer mig og alle de andre elever.”
- Citat fra elev på Butikslinjen

Læs mere om linjerne her (Åbner i nyt vindue)

Praktik - hvor du snuser til arbejdsmarkedet

Du vil under din STU prøve flere praktikker, hvor du får mulighed for at arbejde inden for forskellige brancher. Praktikkerne skal hjælpe dig med at finde det arbejdsområde, der har din interesse, og som matcher dine kompetencer og hensyn bedst. Du vil altid blive fulgt tæt af din praktikvejleder fra Strømmen.

Efter hver eneste praktik beskriver vi, hvilke opgaver, du har haft, om der er blevet taget særlige hensyn til dig, og hvor mange timer, du har arbejdet om ugen. Alle disse beskrivelser skriver vi sammen på dit tredje år, og du får beskrivelsen med dig, når du stopper på Strømmen.

Læs mere om praktik her (Åbner i nyt vindue)

Bo-kollegier – her får du støtte til at bo selv

Strømmen har to bo-kollegier – ét på adressen Strømmen og ét i Adelgade – begge i midtbyen. Her har du din egen lejlighed. Du kan være dig selv i, men samtidig bor du dør om dør med andre unge, som du kan mødes med i fælleskøkkenet eller opholdsrummet.

Når du bor på vores bo-kollegier, får du hjælp af vores bostøtter. Bostøtterne kan hjælpe dig med de ting, netop du har brug for. Det kan være at komme op om morgenen, spise måltider sammen, være med til sociale aktiviteter, følge med dig til lægen eller møder med kommunen eller støtte dig, når du har det dårligt fysisk eller psykisk.

Bostøtterne støtter dig også i, hvordan du rydder op, gør rent, vasker tøj, køber ind, laver mad og ordner din økonomi og E-Boks. Alt sammen med henblik på, at du er dag vil kunne klare dig selv i egen bolig.

”Det er et rigtig hyggeligt sted – jeg kalder det mit hyggested. Jeg har aldrig mærket så meget fællesskab som her. Både mine venner fra kollegiet og de voksne giver mig altid glæde og styrke til at tage af sted om morgenen. Der er så meget opbakning. Og rummelighed, hvis du har en dårlig dag. Mit mål er, at jeg en dag får min egen lejlighed. Jeg føler, jeg er på rette vej.”
- Beboer på bo-kollegiet i Adelgade

Læs mere om bo-kollegierne her (Åbner i nyt vindue)

UFL-klubben
- et fristed med fællesskab

Strømmen samarbejder med foreningen Unge For Ligeværd (UFL) og deres klub i Randers. UFL er en forening for unge med særlige behov, og den har klubber over hele landet, hvor unge kan mødes i et trygt, rart og sjovt fællesskab. I Randers mødes UFL-klubben hver tirsdag og torsdag i Strømmens store fællesrum, hvor klubbens medlemmer kan lave mad i køkkenet, hænge ud i sofaerne eller spille spil. Flere af Strømmens egne elever eller beboere er også medlemmer af UFL-klubben – Strømmens ansatte er samtidig vejledere for UFL-klubbens medlemmer, dvs. de hjælper og hygger med medlemmerne, når de mødes.

Læs mere om UFL-klubben her (Åbner i nyt vindue)