”17 i 17”

På Vestergårdskolen i Viby kom 7.a og 7.b i skoleåret 2014/15 med i projektet ”17 i 17”. Projektet dokumenterer elevernes tanker om uddannelse, job, fremtid og karriere gennem filmklip løbende over fire år indtil eleverne er 17 år gamle i 2017. Filmene produceres af Opgang2 Filmproduktion ved Søren Marcussen.

Link til alle filmene (åbner i nyt vindue)

I 7. klasse var alle eleverne i en slags JobSnusning i Mega Syd i Viby. Her prøvede de i mindre grupper, hvordan det er at arbejde i detailhandlen. Filmene ”5 minutter i Job” er 8 korte portrætter af udvalgte elevers oplevelser i tre forretninger.

I 8. klasse i november 2015 var eleverne fra Vestergårdskolen i individuel erhvervspraktik forskellige steder i Aarhus. Her udforskede de et bredt spænd af fag. Det er der kommet 8 korte inspirationsfilm ud af, hvor eleverne fortæller om oplevelserne som: Mekaniker, tandtekniker, smed, fotojournalist elektriker, reklamefotograf, astronom og dyrlæge.

I 9. klasse var nogle af eleverne i erhvervspraktik. Filmholdet fulgte 8 elever, der prøvede fag som: Tandtekniker, tømrer, sports-butiksassistent, indretningsassistent, elektriker, bankassistent, lastbilmekaniker og tøj-butiksassistent.

Sidste sæson. Eleverne har afsluttet 9. klasse. Nogle valgte at fortsætte i 10. klasse, andre valgte at begynde på en ungdomsuddannelse. I seks portrætter fortæller de unge om deres valg og reflekterer over de forløbne tre år.